Witam,
potrzebuje pomocy przy konfiguracji aimpa do jak najwierniejszego odtwarzania muzyki, przewertowałem internet i nabyłem podstawową wiedzę, ustawiłem Asio, w opcjach transformacji powyłączałem wszystko co wpływa na dżwięk (miksowanie, dithering, anticlipping oraz wszystko w menedzerze DSP) , zostało mi myślę, że niewiele niewiadomych, mianowicie mam problem ze zrozumieniem dwóch funkcji, 1 z nich to ramping ( off, normal, sensitive) jako, że znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie opcji surround, która jak wiemy ingeruje w odtwarzany dźwięk pierwszą rzeczą, którą zrobiłem to ustawienie tej opcji na off, jednak nadal nie wiem o niej nic, poproszę o wyjaśnienie do czego ta opcja służy. 2 opcja , którą nie wiem jak ustawić z opcji transformacji to opcja zmiana próbkowania - suwak , którego skraje odpowiadają odpowiednio za szybkość z jednej i jakość z drugiej strony, domyślnie jest ustawiona w połowie, czy to ustawienie jest neutralne dla dźwięku a jakikolwiek ruch w jedną lub drugą stronę powoduje ingerencję w dźwięk? Zależy mi na ustawieniu jak najbardziej wiernego odtwarzania dźwięku i mimo ustawienia ASIO , które omija windows-owy tor audio i sterownik karty graficznej ( xonar d1), przestawienie opcji zmiany próbkowania na jakość powoduje rozjaśnienie dźwięku a na ustawieniu skrajnym na szybkość dźwięk jest ciemny, biorąc więc na logikę powinienem tą opcje zostawić w pozycji środkowej? posiada ktoś wiedzę na temat tych opcji?