Wyszukiwanie zaawansowane

Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez Fatoom » 30 sty 2011, o 22:33

Dziś wpadło mi w oko:

Obrazek

[OptionsFramePlayer.MOBox]
i[0]=(brak)
i[1]=odtwarzaj/wstrzymaj
i[2]=dodj pliki
Avatar użytkownika
Fatoom
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2011, o 16:33

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez Skiff » 1 lut 2011, o 22:54

poprawione
Avatar użytkownika
Skiff
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 110
Dołączył(a): 2 maja 2009, o 12:26

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez bartoszko » 5 lut 2011, o 12:39

Cześć, dołączyłem właśnie do społeczności...

We wskazanym miejscu, widziałbym błąd - powtórzenie, które nie brzmi dobrze. Może dałoby się sformułować to jakoś inaczej. Pozdrawiam!
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
bartoszko
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 39
Dołączył(a): 5 lut 2011, o 12:32

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez bartoszko » 7 lut 2011, o 16:32

Literówka w zaznaczonym miejscu: "[...] przy dodawaniA plików"
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
bartoszko
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 39
Dołączył(a): 5 lut 2011, o 12:32

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez Skiff » 7 lut 2011, o 17:40

@1: tak chyba musi zostać (chyba, że masz lepszy pomysł)
@2: poprawione
Avatar użytkownika
Skiff
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 110
Dołączył(a): 2 maja 2009, o 12:26

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez bartoszko » 7 lut 2011, o 18:02

Skiff napisał(a):@1: tak chyba musi zostać (chyba, że masz lepszy pomysł)

Ciężka sprawa,ale może - wzorem tłumaczenia angielskiego - "Na końcu listy odtwarzania"? To tylko luźna sugestia.

PS
Szacunek dla Twojej pracy.
Avatar użytkownika
bartoszko
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 39
Dołączył(a): 5 lut 2011, o 12:32

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez Skiff » 15 lut 2011, o 13:55

Update - wyżej wymieniony tekst zamieniłem "Po zakończeniu odtwarzania listy" i myślę, że wiadomo, iż chodzi o listę odtwarzania.

Link: http://cid-76e50a6de4576dbe.office.live ... 2%20PLK.7z
Avatar użytkownika
Skiff
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 110
Dołączył(a): 2 maja 2009, o 12:26

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez Fatoom » 15 lut 2011, o 16:30

W innym wątku bartoszko pisał o zmianie wielkości liter w:

[EditorForm.RegisterFmt]
i[0]=bez zmian
i[1]=pierwsze litery wielkie
i[2]=jak w zdaniu
i[3]=wszystkie litery wielkie
i[4]=wszystkie litery małe

Ja bym dorzucił:
w [Templates]
%Up()=%Up(), wszystkie litery wielkie
%Low()=%Low(), wszystkie litery małe
%Caps()=%Caps(), pierwsze litery duże

Ponadto, co powiesz na to, żeby wspominane przeze mnie "dyski usuwalne" zastąpić "dyskami przenośnymi"? Ewentualnie są w:
CB3=Automatycznie dodawaj pliki z dysków usuwalnych do bazy danych
i
Caption=Urządzenia usuwalne
Avatar użytkownika
Fatoom
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 41
Dołączył(a): 4 sty 2011, o 16:33

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP'a

Postprzez bartoszko » 17 lut 2011, o 17:57

Myślę, że "Po zakończeniu odtwarzania listy" jest ok.

Fatoom napisał(a):Ponadto, co powiesz na to, żeby wspominane przeze mnie "dyski usuwalne" zastąpić "dyskami przenośnymi"? Ewentualnie są w:
CB3=Automatycznie dodawaj pliki z dysków usuwalnych do bazy danych
i
Caption=Urządzenia usuwalne


Zgodziłbym się tutaj z Fatoomem.

Zastanawiałem się też nad "Przewijaną linią"... Może warto też pomyśleć nad "Linią ruchomą" albo coś w tym stylu? Tak alternatywnie podaję, bo mi jakoś bardziej pasuje.
Avatar użytkownika
bartoszko
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 39
Dołączył(a): 5 lut 2011, o 12:32

Re: Błędy w polskiej wersji językowej AIMP3

Postprzez zadra » 2 lip 2011, o 19:53

W ustawieniu alarmu wpisuje się godzinę, a nie czas za ile ma włączyć się alarm. W związku z tym uważam, że odpowiednie tłumaczenie to "Godzina". W autowyłączanie też bym sugerował wstawić godzinę.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
Avatar użytkownika
zadra
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 32
Dołączył(a): 18 sie 2009, o 13:18
Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt - Polska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość