Wyszukiwanie zaawansowane

aimp3 nie zapisuje zmian

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez stanach » 4 sty 2011, o 20:34

tak jak w temacie aimp3 nie zapisuje zmian. zaraz po zmiania wszystko dziala ale po restarcie komputera aimp3 wraca do ustawien domyslnych. nie usmiecha mi sie za kazdym razem zmieniac jezyka i odzanaczac wiele podpunktow. kolejna sprawa to ze nie moge zmienic ikon plikow. nibyt przypisalem aimpa do odtwarzania poszczegolnych formatow plikow ale ikony zostaly windowsowskie. z poziomu programu tez ie moge tego zrobic. czytalem juz o tym problemie ale chyba zadne z zasugerowanych rozwiazan nie jest wlasciwe w moim przypadku. jbc mam windowsa 7. pzdr
Avatar użytkownika
stanach
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 sty 2011, o 20:28

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez maT » 4 sty 2011, o 20:57

stanach napisał(a):tak jak w temacie aimp3 nie zapisuje zmian. zaraz po zmiania wszystko dziala ale po restarcie komputera aimp3 wraca do ustawien domyslnych. nie usmiecha mi sie za kazdym razem zmieniac jezyka i odzanaczac wiele podpunktow. kolejna sprawa to ze nie moge zmienic ikon plikow. nibyt przypisalem aimpa do odtwarzania poszczegolnych formatow plikow ale ikony zostaly windowsowskie. z poziomu programu tez ie moge tego zrobic. czytalem juz o tym problemie ale chyba zadne z zasugerowanych rozwiazan nie jest wlasciwe w moim przypadku. jbc mam windowsa 7. pzdr


Ja też mam windows 7 i nie mam problemu typu, że mi sie zmienia język mam po polsku ;] ja mam problem z radiem :/
Avatar użytkownika
maT
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 3 sty 2011, o 22:49

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez krzysiek » 5 sty 2011, o 00:57

Uruchom AIMP'a jako administrator klikając PPM->Uruchom jako administrator.
Avatar użytkownika
krzysiek
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 22:59

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez stanach » 5 sty 2011, o 15:14

niestety to nie pomaga. wydaje mi sie ze wina lezy po stronie mojego windowsa ktory po restracie zapomina jaka byla tapeta na pulpicie. co do ciebie maT to nie wiem po co zabierales glos w tym watku skoro absoltnie nic do niego nie wniosles. chciales mnie pociesyc ze ty nie masz takich problemow z aimpem co ja? skoro nie dziala ci radio to zaloz swoj watek wtedy wieksze prawdopodobienstwo ze ktos odpowie na twoj problem. pzdr
Avatar użytkownika
stanach
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 sty 2011, o 20:28

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez Bartek Sz. » 5 sty 2011, o 20:06

Żeby zrobić z AIMP3 jako domyślny odtwarzacz, ja w Windows 7 musiałem w "Ustawieniach Domyślnych Programów" w systemie się pobawić. Co do ustawień i radia to problemów takowych nie mam.
Bartek Sz.
 

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez krzysiek » 6 sty 2011, o 00:12

Dziwne o tyle że zapomina tapetę itd. Jaka wersja tej 7?

Głupio to zabrzmi ale mi nie chciało by się z tym walczyć i przeinstalował bym system na szybko.
Avatar użytkownika
krzysiek
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 22:59

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez Bartek Sz. » 6 sty 2011, o 14:12

Ja posiadam Windows 7 Ultimate i też mam na 2 partycji Windows XP. Na obu Windowsach mam dobrze. Jak na razie ja jestem zadowolony. Czasami przeinstalowanie systemu nie jest dobrą rzeczą, chociaż skoro nie zapisuje tobie tapety, to jakiś robak leży na systemie. Polecam "przejechać" system jakimś dobrym Antywirusem (G Data, Kaspersky).

Pozdrawiam,
Szubi
Bartek Sz.
 

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez kamilq777 » 7 sty 2011, o 16:30

u mnie też aimp nie zapisuje zmian, Tzn jak uruchomię go jako ADMIN. to wtedy zapisuje ale nie chce tak, bo np mam wtyczkę do aqq przy pomocy której zmieniam piosenkę, pauza itp a w tej sytuacji nie działa. Jeszcze nie mogę przeciągnąć piosenek do listy tylko muszę przez + i dodać plik/folder czego robić nie lubię.
I nie wie ktoś czemu nie działa mi zmiana piosenki, stop i reszta klawiszy multimedialnych w aimpie jak mam uruchomioną aplikacje pełnoekranową np gra. w aimp2 to działało
Avatar użytkownika
kamilq777
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 sty 2011, o 16:25

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez Sewo » 14 lut 2011, o 17:29

Hi! Pierwszy post! :D

To tak. Aby rozwiązać ten sposób raz na zawsze jest sposób.

1. Tworzysz jakiś plik *.txt
2. Wklejasz to w treść:
Kod: Zaznacz cały
Set fso = createobject("scripting.filesystemobject")
const HKCU = &H80000001
strComputer = "."

Set oReg=GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}!\\" &_
strComputer & "\root\default:StdRegProv")


tmp = fso.GetAbsolutePathName(".")
Set folder = fso.GetFolder(tmp)

Set reg = New RegExp
reg.Pattern = "[a-z0-9. _]*.exe"
reg.IgnoreCase = True
For each file in folder.Files
   if reg.Test(file) then
      strKeyPath = "Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers"
      strValueName = file
      strValue = "RUNASADMIN"
      oReg.SetStringValue HKCU,strKeyPath,strValueName,strValue
   end if
next

3. Zapisujesz jako *.vbs np: "Sewo jest bogiem.vbs"
4. Kopiujesz do folderu z AIMPEM i uruchamiasz.

W efekcie prosty programik tworzy pare wpisów w rejestrze które czynią iż AIMP zawsze będzie sie uruchamiał jako admin, czego skutkiem nie bedzie problemu z zapisywaniem ustawień.

Dziękuje za uwage, pozdrawiam. Sewo :)
Avatar użytkownika
Sewo
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 14 lut 2011, o 17:25

Re: aimp3 nie zapisuje zmian

Postprzez creme » 14 lut 2011, o 18:58

Wystarczy ze ustawi sie Aimpa jako program domyslny w panelu sterowania i powiąże pliki , resa kompa i bedzie git :D
Avatar użytkownika
creme
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2 lut 2010, o 16:08


Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron