Wyszukiwanie zaawansowane

AIMP3 problem z głośnikamki 5.1

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

AIMP3 problem z głośnikamki 5.1

Postprzez jacoby » 15 maja 2012, o 06:44

Witam, potrzebuje pomocy bo już nie daje rady...
W czym jest problem zainstalowałem Windows 7 + sterowniki do karty dźwiękowej SoundMax (Asus P5Q-e) odpalam muzykę i działają głośniki ale bez subwoofera - a raczej efekt jest taki jak by środkowy głośnik przejął rolę suba. Próbowałem zmieniać ustawienia karty dźwiękowej i ustawienia w AIMPie i nic.
W AIMP2 miałem ustawiony kreator graficzny trzy pierwsze suwaki z lewej strony wartości ok. 15; 9,5; 4,5 i działało wszystko pięknie tylko, że wtedy miałem Windows XP na Windows 7 takie ustawienie powoduje trzeszczenie piosenek.
Przy zmianie z AIMP3 na AIMP2 nic nie dało a nawet pogorszyło bo działał chyba tylko jeden głośnik. Emulował nie emulował nie ważne dlaczego nie tak jak działało na starym systemie – z nowym przecież powinno być mniej problemów.
Nie wiem już co robić jakieś kodeki, stery? Czy może SoundMax z Windowsa XP spróbować odpalić na Windows 7?

Dodam jeszcze, że filmy w Media Player Classic działają na 5.1 bez problemowo a więc to coś od strony od AIMPa

Głośniki to Logitech Z-5500 - 6 Ch Direct - na kontrolerze zawsze było ustawione i śmigało
Proszę o pomoc...
Avatar użytkownika
jacoby
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 15 maja 2012, o 06:14

Re: AIMP3 problem z głośnikamki 5.1

Postprzez MkOlor » 24 paź 2012, o 15:54

Moim zdaniem to nie wina sterowników ale prawdopodobnie uszkodzony kabel połączeniowy miedzy wzmacniaczem a subwooferem




wirtualne biuro warszawa
Avatar użytkownika
MkOlor
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 paź 2012, o 15:50

Re: AIMP3 problem z głośnikamki 5.1

Postprzez Jimi » 24 paź 2012, o 18:51

A tutaj kolego masz dobrze ustawione??(Opcje->Odtwarzanie) ;)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
JiM
Avatar użytkownika
Jimi
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 247
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 23:35

Re: AIMP3 problem z głośnikamki 5.1

Postprzez karpiu » 27 paź 2012, o 17:17

ja mam ustawione tak jak w załączniku inaczej też mi gra bez subwoofera
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
karpiu
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 paź 2012, o 16:57


Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

cron