Wyszukiwanie zaawansowane

Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez norbertcz94 » 10 sie 2013, o 08:01

Od jakiejś wersji AIMP 3 napotkałem problem. Dajmy na to, gra sobie jakiś utwór w AIMP i w połowie piosenki wyłączam aplikacje, po czym restartuje laptopa.
Po ponownym uruchomieniu otwieram folder z muzyką i wywołuję "PPM->AIMP3->Odtwarzaj". W tym momencie powinien zaznaczony przed momentem utwór grać, niestety, tak nie jest. Gra piosenka, która została zatrzymana przy zamykaniu aplikacji.
Dlaczego tak jest ? Wcześniej takiego czegoś nie było.
Być może jest to też wina rejestru ? ;>
Sprawdźcie u sb czy macie tak samo i dajcie znać ;]
Avatar użytkownika
norbertcz94
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 sie 2013, o 07:57

Re: Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez TomaszGasior » 24 sie 2013, o 14:41

Włazisz w Ustawienia do karty Odtwarzacz > Automatyczne. Spróbuj zmienić opcję Podczas uruchamiania na Brak albo Rozpocznij odtwarzanie.
[url=http://tomaszgasior.pl][img]https://tomaszgasior.pl/p/rkl/tgban.gif[/img][/url]
Avatar użytkownika
TomaszGasior
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 144
Dołączył(a): 19 sty 2010, o 19:54

Re: Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez norbertcz94 » 24 sie 2013, o 20:36

Niestety, to jednak nie to.
Avatar użytkownika
norbertcz94
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 sie 2013, o 07:57

Re: Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez Jimi » 31 sie 2013, o 19:52

Bo koledze nie chodziło o to żeby grała ostania nuta po restarcie
W tym momencie powinien zaznaczony przed momentem utwór grać, niestety, tak nie jest. Gra piosenka
-TomaszGasior :roll:
norbertcz94 włącz proszę opcje > (Lista odtwarzania)Dodawanie plików i tu mamy ogólne w których należy zaznaczyć "Otworzone pliki odtwarzaj natychmiast" najlepiej sprawdź czy coś jeszcze tu ci się nie przyda 8-)
Obrazek
JiM
Avatar użytkownika
Jimi
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 247
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 23:35

Re: Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez TomaszGasior » 1 wrz 2013, o 10:22

Jimi, zauważ, że w swoim cytacie słów autora tego wątku przerwałeś zdanie "Gdy piosenka...". Z tego zdania porównanego z moją odpowiedzią wyraźnie widać, że wiem, o co chodziło autorowi.

A opcja "Otworzone pliki odtwarzaj natychmiast" jest domyślnie włączona, więc jeśli autor wątku ma przez to problem - sam jest sobie winien.
[url=http://tomaszgasior.pl][img]https://tomaszgasior.pl/p/rkl/tgban.gif[/img][/url]
Avatar użytkownika
TomaszGasior
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 144
Dołączył(a): 19 sty 2010, o 19:54

Re: Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez Jimi » 1 wrz 2013, o 11:10

Jeśli sam jest winien to i tak trzeba mu pomóc :?
Nai lepiej autor wie zostawmy sprawę do rozstrzygnięcia jemu :D
Obrazek
JiM
Avatar użytkownika
Jimi
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 247
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 23:35

Re: Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez norbertcz94 » 1 wrz 2013, o 21:07

napiszę tak.. W wersji 3.2 miałem ustawione, że po włączeniu apki przywracany był stan sprzed jej zamknięcia i wszystko działało jak powinno. Dopiero w następnej wersji zauważyłem, że po restarcie laptopa apka przywraca ostatni stan odtwarzacza zamiast grać już zaznaczony utwór (po wywołaniu PPM>Aimp3>Odtwarzaj). Z kolei "Otwórz za pomocą" ten problem już eliminuje.
Owszem, mogę zaznaczyć opcję, aby każdy dodawany plik został automatycznie odtworzony ale to z kolei blokuje funkcję Ustawień odtwarzacza podczas uruchamiania (przywrócenie ostatniego stanu odtwarzacza).
PS W ust. Lista odtwarzania-> Dodawania plików mam zaznaczoną opcję niezwłocznego rozpoczęcia odtwarzania, cokolwiek ona znaczy xd

Na moją myśl, albo w aplikacji pojawił się błąd, albo znowu zepsułem wpisy rejestru programu. Sprawdzę na innym komputerze i dam znać.
Avatar użytkownika
norbertcz94
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 sie 2013, o 07:57

Re: Menu kontekstowe i "AIMP3->Odtwarzaj"

Postprzez Jimi » 1 wrz 2013, o 22:35

Od siebie mogę dodać że mi zawiesza explorera jak próbuje odtworzyć PPM>Aimp3>Odtwarzaj ale to zapewne wina że mam wersję portable, po zamknięciu odtwarzacza wszystko wraca do normy.
Obrazek
JiM
Avatar użytkownika
Jimi
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 247
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 23:35


Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron