Wyszukiwanie zaawansowane

Brak WASAPI w Aimpie 3

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

Brak WASAPI w Aimpie 3

Postprzez Matisse » 22 gru 2013, o 23:15

Witam,
jestem nowy na forum zatem witam wszystkich.

Mój problem jest następujący: po przesiadce z windowsa 7 32bit na 64bity, w aimpie zniknęły opcje wasapi i wasapi exclusive w opcjach odtwarzania. Zostały tylko nosound i directsound. Nie mam pojęcia co się stało. Próbowałem chyba wszystkich wersji aimpa 3 i nadal brak wasapi. Brakuje mi tej opcji, bo dźwięk był naprawdę fajny. Sterowniki oczywiście są wgrane tj. realtek hd audio. Może brakuje jakichś kodeków które wcześniej miałem, ale wątpię w to. Ktoś ma jakieś pomysły? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Avatar użytkownika
Matisse
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 gru 2013, o 23:04

Re: Brak WASAPI w Aimpie 3

Postprzez AudiofilPC » 26 gru 2013, o 10:38

Nie spotkałem się z takim błędem, ale może to być kwestia sterownika procesora dźwięku.
Avatar użytkownika
AudiofilPC
V.I.P
V.I.P
 
Posty: 211
Dołączył(a): 27 wrz 2012, o 12:18

Re: Brak WASAPI w Aimpie 3

Postprzez Matisse » 28 gru 2013, o 01:22

Hmm, ok. Popróbuję jeszcze raz wszystko poprzeinstalowywać. Na razie używam ASIO4ALL, ale dźwięk jest wyraźnie słabszy niż z Wasapi.
Avatar użytkownika
Matisse
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 gru 2013, o 23:04

Re: Brak WASAPI w Aimpie 3

Postprzez Matisse » 13 mar 2014, o 19:26

Zainstalowałem foobara, wtyczkę WASAPI do niego i po przeinstalowaniu Aimpa opcja wróciła. Temat do zamknięcia :)
Avatar użytkownika
Matisse
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 gru 2013, o 23:04

Re: Brak WASAPI w Aimpie 3

Postprzez Aldowin » 25 paź 2016, o 10:19

Hmm, ok. Popróbuję jeszcze raz wszystko poprzeinstalowywać.
เซียนพนัน
Avatar użytkownika
Aldowin
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 73
Dołączył(a): 11 wrz 2015, o 11:17


Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron