Wyszukiwanie zaawansowane

AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez sq9kcq » 23 gru 2013, o 09:25

Witam, de facto problem występuje od, którejś tam wersji, ale zaczyna mnie irytować.
Mianowice podczas słuchania radia internetowego często zdarza mi się pauzować muzykę i potem chciałbym słuchać dalej, niestety ponowne wciśnięcie 'hot keya' nic nie robi, nawet ręczne wciśnięcie PLAY też nic nie robi, żeby uruchomić radio online trzeba wcisnąć STOP i dopiero wtedy PLAY.

Jeżeli puszczona jest plik MP3, etc to wtedy jak najbardziej wszystko działa prawidłowo.

Skrót klawiaturowy zrobiony przeze mnie: ALT+CTRL+Q (dla akcji play/pause)
Windows: 7 x64
AIMP: AIMP v3.55 Build 1332
Avatar użytkownika
sq9kcq
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 09:20

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez TomaszGasior » 23 gru 2013, o 14:26

<facepalm do samej podłogi>


Radio internetowe to jest streaming, strumień, który nieustannie jest nadawany - bez przerwy. Nie da się go zapauzować, zatrzymać! On cały czas jest nadawany. Więc nie da się zrobić pauzy, a potem słuchać dalej od tego samego momentu. Co innego MP3-ka zapisana na twoim dysku - ona jest na twoim komputerze w całości, można ją przewijać, zatrzymywać.
[url=http://tomaszgasior.pl][img]https://tomaszgasior.pl/p/rkl/tgban.gif[/img][/url]
Avatar użytkownika
TomaszGasior
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 144
Dołączył(a): 19 sty 2010, o 19:54

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez sq9kcq » 23 gru 2013, o 15:25

Pewnie, że nie jest.. nie rób ze mnie debila.. jednakże do tej pory działało to tak, że jak szło radio i korzystałem z funkcji play/pause to muzyka została zatrzymywana (po wciśnięciu pauzy), a po wciśnięciu play było nowe połączenie ze streamem i grało.. teraz tak się nie da.
Avatar użytkownika
sq9kcq
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 09:20

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez Jimi » 23 gru 2013, o 18:17

TomaszGasior Żle cie zrozumiał jak widzę^^
Czy ten problem masz na każdej stacji radiowej? ja takiego problemu nie mam, słucham wyłącznie EskiRock może dlatego nie natknąłem się na to?
Obrazek
JiM
Avatar użytkownika
Jimi
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 247
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 23:35

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez sq9kcq » 23 gru 2013, o 18:23

Tak problem jest na każdej stacji.. przynajmniej na tych, których słucham..
sprawdzalem i dot. to streamu w formacie ACC i MP3 (mogę podać URLe do źródeł)
Avatar użytkownika
sq9kcq
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 09:20

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez TomaszGasior » 23 gru 2013, o 23:22

W takim razie przepraszam za pomyłkę. Powinienem teraz sam zrobić facepalma ...w lustro. ;-)

Niestety, a może nie niestety, u mnie błędu nie ma. Po zrobieniu pauzy mogę playem zastartować streaming. Używam, tak samo jak ty, skrótu klawiszowego, choć innego, bo mam dedykowany przycisk na klawiaturze, ale wątpię, żeby to miało znaczenie.
Testowany strumień to Program 3. Polskiego Radia (WMA). Używam najnowszej wersji programu.
[url=http://tomaszgasior.pl][img]https://tomaszgasior.pl/p/rkl/tgban.gif[/img][/url]
Avatar użytkownika
TomaszGasior
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 144
Dołączył(a): 19 sty 2010, o 19:54

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez sq9kcq » 23 gru 2013, o 23:55

A spróbuj z jednym z tych streamów:
http://panel.nadaje.com:9160/radiokrakow.aac
http://panel.nadaje.com:9680/radiokrakow-s3
http://stream.nadaje.com:8044/
http://94.23.89.48:7300/

na każdym z nich mam tak samo... jeżeli u Was będzie tak samo spróbuje coś podziałać z reinstalacją, etc, bo póki co zawsze robiłem update.
Avatar użytkownika
sq9kcq
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 09:20

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez Jimi » 24 gru 2013, o 12:04

Właśnie sprawdziłem podane radia i u mnie nie ma tego problemu może tutaj być wina łącza szerokopasmowego?? ale raczej to nie to :?
Obrazek
JiM
Avatar użytkownika
Jimi
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 247
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 23:35

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez Bartek Sz. » 24 gru 2013, o 12:45

Sprawdziłem u siebie wszystkie swoje radia internetowe na playliście, oraz te Twoje i opcja play/pause śmiga bez problemu. Gdy daję pauzę, odłącza od źródła, a gdy daję play, łączy ponownie ;) Ciężko określić czego to wina, ale początkowo przychodzi mi tylko Twoje łącze internetowe. W moim przypadku 20Mb/s download-u i 2,5Mb/s upload-u nie sprawia problemu dla opcji play/pasue przy e-radiach ;)
Avatar użytkownika
Bartek Sz.
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 cze 2013, o 23:14
Lokalizacja: Kwidzyn

Re: AIMP v3.55 Build 1332 - play/pause

Postprzez sq9kcq » 24 gru 2013, o 12:51

Nie łącze nie ma tutaj żadnego znaczenia, używam od dłuższego czasu tego samego.. dodatkowo korzystam z kilku różnych (dom, praca) i na każdym jest to samo.. No cóż.. spróbuje odinstalować, wyczyścić wszystkie wpisy w rejestrze i zobaczymy co będzie.
Avatar użytkownika
sq9kcq
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 09:20

Następna strona

Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron