Wyszukiwanie zaawansowane

Aimp3 ma opóźnienia w przewijaniu

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

Aimp3 ma opóźnienia w przewijaniu

Postprzez openforu » 29 cze 2014, o 21:12

Aimp v3.55 build 1350

Wyłączyłem wszystkie efekty przejść, wyciszania, skonfigurowałem go tak samo jak Aimp2 który obecnie używam.
No i wszystko było by dobrze, gdyby nie to, że w dwójka jest szybsza, po przewinięciu utworu myszką, natychmiast reaguje.
Natomiast w trójce po przewinięciu nie przewija od razu, tylko jest opóźnienie. I niestety w ustawieniach nic się nie da więcej zrobić.

Tak to wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=4NkZTtjrS7s
Avatar użytkownika
openforu
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 lis 2010, o 14:41

Re: Aimp3 ma opóźnienia w przewijaniu

Postprzez Jimi » 1 lip 2014, o 08:41

Witam
Chyba za krótko szukałeś ale nie szkodzi wejdź w opcje -> opcje transformacji -> Menadżer efektów DSP w głównym oknie odznacz "użyj zaniku dźwięku przy przewijaniu utworu", myślę że to powinno Ci pomóc. ;)
Obrazek
JiM
Avatar użytkownika
Jimi
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik
 
Posty: 247
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 23:35

Re: Aimp3 ma opóźnienia w przewijaniu

Postprzez openforu » 1 lip 2014, o 17:13

Tam akurat już wszystko miałem wyłączone, więc nie krótko szukałem, wina w programie 8-) Zresztą tu nie chodzi o wyciszanie, tylko opóźnieniu reakcji. Dopiero po sekundzie (no trochę miej) utwór przeskakuje we wskazany moment. Sprawdzałem też już bity i różne jakości dźwięku. W Aimpie 2 mam najwyższą jakość i zero opóźnień.
I na razie zostaje przy szybszej dwójce.
Avatar użytkownika
openforu
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 lis 2010, o 14:41


Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron