Wyszukiwanie zaawansowane

współdziałanie z systemem 5.1

Tutaj raportujemy błędy odtwarzacza etc.

współdziałanie z systemem 5.1

Postprzez Lam3_14 » 28 lut 2009, o 16:03

widzę, ze nie ma jeszcze żadnych wątków o błędach, więc będę pierwszy :|

uwielbiam aimpa ale zrobił mi pewnego psikusa. Otóż po zakupieniu do kompa systemu głośników 5.1 miał problemy z przystosowaniem się, ale do (również nowej) karty dźwiękowej. No ale w końcu pogrzebałem w opcjach i udało się go zmusić do współpracy ;)

jednak ostatnio ni stąd ni z owąd postanowił najwidoczniej, że surround go męczy i zaczął działać tylko w trybie stereo, tj, grają tylko lewy i prawy przedni głośnik. Wiem, że to sprawa Aimpa, nie karty czy głośników bo systemowe dźwięki i muzyka w winampie działa normalnie. Sprawdziłem ustawienia i nic się samoczynnie nie zmieniło, a innych opcji jakoś nie znalazłem.

Może mógłby ktoś pomóc? (Żebym nie musiał męczyć się z, tfu,tfu, winampem i powrócił do kochannego Aimpa :mrgreen: ) Byłbym bardzo wdzięczny :)
Avatar użytkownika
Lam3_14
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 28 lut 2009, o 15:49

Re: współdziałanie z systemem 5.1

Postprzez koper » 25 mar 2009, o 11:51

nie jestem w stanie ci pomóc :mrgreen:
Avatar użytkownika
koper
Użytkownik
Użytkownik
 
Posty: 62
Dołączył(a): 5 lut 2009, o 15:44

Re: współdziałanie z systemem 5.1

Postprzez rebua » 28 mar 2009, o 21:13

koper! to po ch..j sie odzywasz, jak nie potrafisz pomóc!!!
Mam nadzieję, że gdy kiedyś zapytasz o coś na tym forum, to wszyscy po kolei, jak jeden mąż wpiszą:

"nie jestem w stanie ci pomóc :mrgreen: ".

Fajnie będzie :lol:

Lam3_14: nie zwalaj na AIMP'a, proszę. U mnie działa bez żadnych problemów, od dawna i bez żadnych zacięć!
W Opcjach [Odtwarzenie] [Wyjściowe urządzenia audio] masz wybrane "Domyślne Windows" czy kartę dźwiękową jaką masz?
To jedyne miejsce które może mieć znaczenie. Nigdzie w AIMP'ie nie ma żadnych ustawień 5.1 czy 2, więc sprawdź u siebie inne rzeczy...

Powtarzam - AIMP u mnie i u 2 innych znajomych chodzi na 5.1 jak burza!!!
AIMP-2 v.2.51.330 na:
FujitsuSiemens AMILO Li2727, 15.4' WXGA BrillantView; Windows VISTA Home Premium SP1
HDD WDC-120GB SATA; Celeron M550 - 2GHz; Intel Graphic X3100; RAM 2GB.
Avatar użytkownika
rebua
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 13
Dołączył(a): 15 mar 2009, o 19:52
Lokalizacja: UK SL1 2RL

Re: współdziałanie z systemem 5.1

Postprzez Lam3_14 » 14 kwi 2009, o 21:55

rebua napisał(a):W Opcjach [Odtwarzenie] [Wyjściowe urządzenia audio] masz wybrane "Domyślne Windows" czy kartę dźwiękową jaką masz?

Mam tam moją kartę dźwiękową :/
Też uwielbiam AIMPa ale jak tu na niego nie zwalać winy w tej sytuacji :p kiedy nawet głupi winamp lepiej mnie rozumie...
Avatar użytkownika
Lam3_14
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 28 lut 2009, o 15:49

Re: współdziałanie z systemem 5.1

Postprzez Kicipandor » 20 paź 2010, o 14:51

Najpierw wyłącz Aimpa... potem zrób tak usuń jego folder z danymi aplikacji zazwyczaj "C:\Documents and Settings\Nazwa_użytkownika\Dane aplikacji" niestety będziesz musiał jeszcze raz wprowadzić ustawienia... miałem ten sam problem i teraz lata jak rakieta :)
pozdrawiam: Kicipandor
Avatar użytkownika
Kicipandor
Świeżak
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 paź 2010, o 14:48


Powrót do Błędy / Komentarze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości